• Secolul naționalităților.

  Mă bucur alături de tine că începem un nou curs și anume ”Secolul naționalităților”. Vom învăța despre evenimentele care au avut loc în secolul al XIX-lea și despre cum s-au format națiunile și statele moderne. Capitolul este structurat astfel: Statele moderne: revoluție și emancipare națională. Studiu de caz: 1848 în Europa. Studiu de caz: Românii și modernitatea. Epoca victoriană. La belle epoque. Va fi un capitol foarte interesant, cu multe activități interactive, care să te facă să vrei să studiezi mai mult. Va fi și o evaluare a cunoștințelor, așa cum știi și de la celelalte capitole. Și, cu siguranță, va fi ceva util și plăcut!!

  Elevi înscriși: 124
  Lecții: 7
  Clasa VI
  Materia: istorie
  Anul: clasa6
 • Spre o nouă societate.

  Am învățat până acum lucruri minunate despre ceea ce a reprezentat Renașterea și Umanismul, Reforma și Absolutismul monarhic. Ne vom continua călătoria prin istorie și vom învăța despre cum s-a făcut trecerea Spre o nouă societate. Iluminismul - rațiune, drepturi, viața publică. Revoluția glorioasă. Constituirea S.U.A. Declarația de Independență. Constituția. Revoluția franceză. de la supus la cetățean. Napoleon I și răspândirea ideilor revoluției franceze. Și, bineînțeles, un test de sfârșit de capitol!! Vei descoperi și vei învăța lucruri minunate.

  Elevi înscriși: 149
  Durata: 90 min
  Lecții: 13
  Clasa VI
  Materia: istorie
  Anul: clasa6
 • Călători și călătorii. Europa și Lumea Nouă.

  Dragul meu elev, pornim într-o frumoasă călătorie în timp și spațiu, cu sute de ani în urmă. Vom învăța multe lucruri interesante despre călători și călătorii, despre evenimente și personalități de seamă care au dovedit pasiune, curaj, curiozitate, determinare și au realizat lucruri mărețe. Despre ce vom învăța? Călătoriile și percepția spațiului în Evul Mediu. Marile descoperiri ale europenilor. Cristofor Columb și Fernando Magellan. Lumea Nouă. Am pregătit pentru tine activități interesante care să te facă să vrei să știi mai mult. Am pregătit și un test de evaluare pentru a mă convinge că ești un copil isteț și îți place istoria. Nu-i așa?

  Elevi înscriși: 182
  Durata: 60 min
  Lecții: 10
  Clasa VI
  Materia: istorie
  Anul: clasa6
 • Geneza spiritului modern.

  Călătoria noastră continuă. Vom afla în acest capitol informații valoroase despre mari personalități care au schimbat lumea prin idei și prin creații. Este minunat ca o idee să poată schimba istoria sau modul de gândire al oamenilor. Vom învăța despre: Renașterea și Umanismul. Studii de caz despre: Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarotti, Niccolo Machiavelli, Giordano Bruno, Galileo Galilei. Reforma. Contrareforma. Absolutismul de la Atlantic la munții Ural. Studiu de caz: Soliman Magnificul, Ludovic al XIV-lea, Petru cel Mare, Ecaterina I. Și, așa cum te-am obișnuit, îți vei putea verifica cunoștințele prin rezolvarea unui test. Va fi o călătorie fascinantă!

  Elevi înscriși: 144
  Durata: 30 min
  Lecții: 7
  Clasa VI
  Materia: istorie
  Anul: clasa6