Am învățat până acum lucruri minunate despre ceea ce a reprezentat Renașterea și Umanismul, Reforma și Absolutismul monarhic.

Ne vom continua călătoria prin istorie și vom învăța despre cum s-a făcut trecerea Spre o nouă societate.

  1. Iluminismul – rațiune, drepturi, viața publică.
  2. Revoluția glorioasă.
  3. Constituirea S.U.A. Declarația de Independență. Constituția.
  4. Revoluția franceză. de la supus la cetățean.
  5. Napoleon I și răspândirea ideilor revoluției franceze.

Și, bineînțeles, un test de sfârșit de capitol!!

Vei descoperi și vei învăța lucruri minunate.

1
Iluminismul – rațiune, drepturi.
30 minute
În această hartă conceptuală/schemă ai informații despre iluminism și caracteristicile sale. Te rog să studiezi cu atenție pentru a putea rezolva exercițiile care urmează. Spor la citit!!!
2
Joc. Iluminismul. Caracteristici. Reprezentanți.
10 minute

Ai aici un joc prin care îți poți verifica cunoștințele referitoare la Epoca Luminilor. Succees!!

3
Revoluția glorioasă.
40 minute

Lecția propusă este o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Anglia în secolul al XVII-lea și care au dus la adoptarea Declarației Drepturilor, la monarhia constituțională și la formarea Regatului Unit al Marii Britanii.

4
O scurtă recapitulare.
15 minute

Prin acest exercițiu îți poți verifica cunoștințele despre Revoluția glorioasă. Sunt sigură că te vei descurca de minune!!

5
Constituirea SUA. Declarația de Independență. Constituția.
50 minute

A m creat o lecție interactivă unde vei găsi informații și exerciții utile pentru a învăța mia ușor cum s-au format Statele Unite ale Americii. Spor la citit și învățat!!

6
Exercițiu de cronologie. Axa timpului.
10 minute
Am creat o axă cronologică pe care vei trece principalele evenimente din timpul Războiului de independență al celor 13 colonii din America de Nord. Un exercițiu super!!
7
Revoluția franceză. De la supus la cetățean.
40 minute
In această lecție vei afla informații despre cum s-a desfășurat Revoluția franceză. Ai o schemă cu principalele caracteristici și evenimente ale perioadei respective.
8
Dialogul imaginilor.
15 minute

Dialogul imaginilor/cardurilor este un joc super pentru tine. Vei afla ce s-a întâmplat în Franța după ce a devenit monarhie constituțională. Joacă-te!! Și învață!!

9
Napoleon I și răspândirea ideilor revoluției franceze.
50 minute

Despre Napoleon Bonaparte, celebrul general francez ajuns împărat al Franței, putem vorbi zile întregi. Ți-am pregătit o carte interactivă iar, dacă o vei răsfoi, vei afla lucruri interesante despre acest geniu militar și model pentru mulți conducători.

10
Formează perechile corecte.
10 minute
Un joc interactiv cu noțiuni din ceea ce am învățat despre revoluțiile epocii moderne. Încearcă să formezi perechile corecte. Vei reuși!!
11
Un alt exercițiu de cronologie!!
10 minute
Exercițiile de cronologie sunt foarte necesare pentru a stabili timpul istoric în care s-au petrecut evenimentele. Te invit să încerci să plasezi pe axa timpului câteva evenimente istorice petrecute între anii 1650 și 1815.
12
Evaluare. Spre o nouă societate.
19 exercitii

Ți-am pregătit un test de evaluare a ceea ce ai învățat în acest capitol. Întrebările te vor ajuta să te autoevaluezi și să știi exact ce ai învățat și ce mai ai de învățat. Sunt sigură că te vei descurca de minune. Îți urez SUCCEEES!!!

Revoluția industrială.

1
Revoluția industrială. Impactul în viața oamenilor.
20 minute

Acest filmuleț este o sursă utilă pentru a afla despre motorul cu abur și celelalte mașini cu abur și despre impactul avut în viața oamenilor. Te rog să îl urmărești cu atenție. Vei afla lucruri interesante, te asigur de asta!!

2
O scurtă recapitulare.
15 minute

Cu siguranță ești de acord cu mine că filmulețul este grozav! Acum poți verifica ceea ce ai reținut rezolvând acest exercițiu.

Fii primul care lasa o recenzie

Te rugam sa te autentifici pentru a putea lasa o recenzie.
Inscris: 149 elevi
Durata: 90 min
Lectii: 13
Adauga la Lista