• Preistoria

  În cursul acesta vom învăța despre epoca de piatră și epoca metalelor

  Elevi înscriși: 205
  Durata: 90 min
  Lecții: 7
  Clasa V
  Materia: istorie
  Anul: clasa5
 • Civilizația islamică.

  Dragul meu elev, am călătorit împreună și am aflat multe lucruri despre civilizații remarcabile. Călătoria noastră continuă spre o altă civilizație, cea islamică, creată de arabi, o civilizație de-a dreptul fascinantă. Despre ce vom povesti? Apariția islamului și expansiunea militară. Cultura islamului. Vei găsi în acest curs exerciții special create pentru tine, vei viziona filmulețe și îți vei exersa cunoștințele într-o evaluare. Cred că te-am convins să vrei să afli mai multe despre Civilizația Islamică.  

  Elevi înscriși: 136
  Durata: 120 min
  Lecții: 6
  Clasa V
  Materia: istorie
  Anul: clasa5
 • Europa medievală

  Ne îndreptăm cu pași repezi spre sfârșitul anului școlar, an în care am călătorit prin epoci istorice îndepărtate și fascinante. În ultima parte a acestei călătorii vom pătrunde într-o epocă și o lume nouă, Epoca Medievală. Este o epocă de mari transformări politice, economice, sociale, culturale. În acest capitol vom învăța despre începuturile acestei epoci istorice, numită și Evul Mediu sau Epoca Feudală. Vor fi lecții minunate, te asigur!! Formarea popoarelor europene. Etongeneza românească. Europa Creștină în mileniul I. Studiu de caz: Creștinarea francilor. Carol cel Mare. Studiu de caz: Imperiul Bizantin. Viața cotidiană în Evul Mediu: domeniul feudal, orașul medieval, cavalerism și onoare, cruciadele, catedrale și universități. Statele medievale Franța și Anglia. Imperiul Romano-German. Lumea românească și statele medievale românești. Recapitulare. Evaluare. Va fi o călătorie plină de frumos și de informații noi, interesante. Va fi o călătorie pe cinste!!

  Elevi înscriși: 141
  Durata: 90 min
  Lecții: 14
  Clasa V
  Materia: istorie
  Anul: clasa5
 • Geto-dacii

  Bună, dragi elevi! Cu siguranță sunteți interesați de trecutul poporului nostru dacă ați început acest curs. Urmăriți lecțiile cu atenție și vei afla informații despre strămoșii noștri. Geto-Dacii Burebista Războaiele Daco-Romane  

  Elevi înscriși: 130
  Durata: 90 min
  Lecții: 9
  Clasa V
  Materia: istorie
  Anul: clasa5
 • Lumea Romană

  Bună! Sunt Dan și împreună vom descoperi tainele Romei Antice. Roma Antică a fost un regat, apoi o republică și, în cele din urmă, un imperiu care a durat de la 753 î.Hr. până la aproximativ 476 î. Hr., peste o mie de ani! Deși ideile și inovațiile lor impresionante în artă, arhitectură, inginerie și politică au fost acum două mii de ani, moștenirea lor este văzută în jurul nostru și ne influențează și astăzi. Aceste activități folosesc popularul acronim GRAPES pentru predarea despre civilizațiile antice și se concentrează pe geografie, religie, realizări, politică, economie și structura socială a Romei Antice.  

  Elevi înscriși: 163
  Durata: 150 min
  Lecții: 15
  Clasa V
  Materia: istorie
  Anul: clasa5
 • Grecia Antică

  Bună! Sunt Dan și împreună vom descoperi tainele Greciei Antice. Grecia antică a fost o civilizație înfloritoare care a făcut pași impresionanți în multe domenii precum arta, arhitectura, ingineria, medicina, astronomia, matematica, filosofia și guvernarea. Multe dintre idealurile lor au stat la baza viitoarelor civilizații și influența lor este și astăzi cu noi. Acest ghid folosește popularul acronim GRAPES pentru predarea despre civilizațiile antice și se concentrează pe geografie, religie, realizări, politică, economie și structura socială a Greciei antice, la care se adaugă câteva noțiuni de vocabular.

  Elevi înscriși: 220
  Durata: 90 min
  Lecții: 16
  Clasa V
  Materia: istorie
  Anul: clasa5
 • Orientul Antic

  Dragul meu elev, sunt aici pentru tine. Știu că ești curios și ai vrea să aflii mai multe lucruri despre Orientul Antic. Este minunat și mă bucură. Impreună vom călători peste mări și țări și în timpuri îndepărtate pentru a afla cum era acum mii de ani. Vom afla despre: Popoare și civilizații pe harta Orientului Antic. Evreii, chinezii. 2. Mediul natural și viața cotidiană în Orientul Antic. Orașul stat Babilon. Temple și piramide. 3. Inventarea scrierii. Codul lui Hammurabi. Epopeea lui Ghilgameș. Va fi o călătorie extraordinară, vei vedea!!! Cu drag, profa de istorie!

  Elevi înscriși: 206
  Durata: 90 min
  Lecții: 8
  Clasa V
  Materia: istorie
  Anul: clasa5