Europa medievală

Ne îndreptăm cu pași repezi spre sfârșitul anului școlar, an în care am călătorit prin epoci istorice îndepărtate și fascinante.

În ultima parte a acestei călătorii vom pătrunde într-o epocă și o lume nouă, Epoca Medievală. Este o epocă de mari transformări politice, economice, sociale, culturale. În acest capitol vom învăța despre începuturile acestei epoci istorice, numită și Evul Mediu sau Epoca Feudală.

Vor fi lecții minunate, te asigur!!

  1. Formarea popoarelor europene. Etongeneza românească.
  2. Europa Creștină în mileniul I.
  3. Studiu de caz: Creștinarea francilor. Carol cel Mare.
  4. Studiu de caz: Imperiul Bizantin.
  5. Viața cotidiană în Evul Mediu: domeniul feudal, orașul medieval, cavalerism și onoare, cruciadele, catedrale și universități.
  6. Statele medievale Franța și Anglia. Imperiul Romano-German.
  7. Lumea românească și statele medievale românești.
  8. Recapitulare.
  9. Evaluare.

Va fi o călătorie plină de frumos și de informații noi, interesante. Va fi o călătorie pe cinste!!

1
Formarea popoarelor europene. Etnogeneza românească.
30 minute

Studiind această lecție vei afla informații despre ceea ce s-a întâmplat în Europa după ce Imperiul Roman de Apus a dispărut. Vei găsi nume de popoare noi, printre care și cel al poporului român. Spor la studiu!!

2
Europa creștină în mileniul I.
40 minute

Lecția de aici este despre ceea ce s-a petrecut în primul mileniu al erei creștine, adică între anul 1 și anul 1000. Multe s-au întâmplat atunci. Vei afla despre popoare și state noi, despre biserica creștină, despre monarh și rolul său. Te invit să fii curios și să afli mai multe!

3
Creștinarea francilor. Carol cel Mare.
15 minute

Accesând acest exercițiu interactiv vei afla informații despre Carol cel Mare și imperiul său.

4
Imperiul Bizantin.
6 minute

Am căutat ceva interesant pentru tine și am găsit această animație despre Imperiul Bizantin. Este subtitrat în limba română și iți prezintă succint istoria acestui mare imperiu. Te rog să-l urmărești. Merită!!

5
Împărați și imperii.
10 minute
Jocul aceste te va ajuta să iți însușești mai bine câteva aspecte referitoare la doi mai împărați ai mileniului I, Carol cel Mare și Iustinian I. Ce trebuie să faci? Să alegi pentru fiecare împărat cinci caarcteristici. Nu e greu: Succes!!
6
Viața cotidiană în Evul Mediu.
30 minute
Lecția ce urmează se referă la Viața cotidiană (de zi cu zi) la începutul Evului Mediu. Bilețelele colorat sunt idei ale lecției. Citește-le cu atenție.
7
Domeniul feudal.
20 minute

Pentru a afla mai multe despre un domeniu feudal și părțile sale componente, te rog să dai click pe fiecare +. Așa îți vor apărea texte despre ceea ce se afla pe un domeniu feudal.

8
Orașul medieval. Catedrale și universități.
40 minute

Am creat pentru tine o prezentare despre Orașul medieval și despre Catedrale. Informațiile alternează cu filmulețe foarte frumoase și exerciții interactive, tocmai pentru a fi mai atractivă lecția. Spor la studiu!

9
Cruciadele
16 minute

Am pentru tine un filmuleț super realizat despre Cruciade. Vei afla ce au fost cruciadele, când au început, de ce s-au numit cruciade. Informațiile iți vor fi utile pentru a rezolva alte exerciții. Vizionare plăcută!

10
Aflu despre cruciade
15 minute

Pentru o aprofundare a cunoștințelor despre cruciade, ai aici un dialog între întrebări și răspunsuri. Citește întrebarea și apasă pe butonul Turn pentru a întoarce cardul. Și vei afla răspunsul. Simplu, nu crezi?

11
A fi cavaler.
10 minute

A fi cavaler. Un exercițiu despre cavaleri și calitățile lor.

12
Cavalerii Mesei Rotunde.
4 minute

Trailer-ul filmului Cavalerii Mesei Rotunde. Un film foarte frumos, pe care ți-l recomand cu drag.

13
Statele medievale Franța, Anglia, Imperiul Romano-German.
40 minute

Găsești aici o lecție densă, cu multe informații despre statele medievale. Pe lângă lecții, sunt exerciții diverse care te vor ajuta să reții cât mai multe lucruri despre regatul Franței, regatul Angliei și Imperiul Romano-German. Este o lecție minunată! Citește și rezolvă, te rog!

14
Lumea românească. Statele medievale românești.
20 minute

Pe această hartă a statelor medievale românești sunt trecute informații despre începuturile istoriei lor, precum și despre câteva orașe mai importante. Ce ai de făcut? Apasă pe + și îți vor apărea texte cu informații interesante.

15
Evaluare.
19 questions

Pentru că am parcurs împreună un capitol lung dar frumos al istoriei epocii medievale, am pregătit un test de evaluare. Ești obișnuit cu astfel de teste. Te rog să completezi răspunsurile cu cea mai mare seriozitate. Succes!!!

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review
Prerequisites
Enrolled: 142 students
Duration: 90 min
Lectures: 14