• Atmosfera

  În afară de Mercur, toate planetele Sistemului Solar sunt înconjurate de un înveliș de gaze. De ce crezi tu că aceste gaze nu se împrăștie în spațiul interplanetar, ci formează un înveliș care „îmbracă“ fiecare planetă?  Învelișul de gaze al Terrei a favorizat apariția și evoluția vieții pe această planetă. Cum îți explici faptul că, deși majoritatea planetelor au un înveliș de gaze, viața este posibilă doar pe Terra? Vei afla răspunsuri la aceste întrebări și la multe altele parcurgând cursul ”Atmosfera”. Despre ce vom învăța? Atmosfera. Caracteristici și importanță. Elemente și fenomene meteorologice. Vremea și clima. Zonele climatice ale Terrei. Fenomene climatice extreme. Cum ”citesc" un grafic. Și, bineînțeles, o evaluare de sfârșit de capitol. Atmosfera este un înveliș al Pământului. De prezența ei depinde viața pe Terra. Așadar, importanța ei este esențială pentru planeta noastră.

  Elevi înscriși: 169
  Durata: 60 min
  Lecții: 9
  Clasa V
  Materia: geografie
  Anul: clasa5
 • Biosfera și Solurile

  Vă invit la o nouă lecție de geografie și anume Biosfera! Să descoperim împreună principalele plante si animale de pe Terra! Biosfera este învelişul de viaţă al Terrei. Ea reprezintă cea mai tânără geosferă, apărută la jumătatea vârstei planetei noastre. Natura nu a fost făcută pentru a fi schimbată - Jerome Klapka Jerome. Sunt arbore, mă plec în faţa vântului care aduce ploaia - Valeriu Butulescu.

  Elevi înscriși: 158
  Durata: 90 min
  Lecții: 13
  Clasa V
  Materia: geografie
  Anul: clasa5
 • Zonele naturale ale Terrei

  Bine ai venit la o nouă lecție de geografie! Astăzi te invit să parcurgi o călătorie interesantă în lumea zonelor naturale ale Terrei!

  Elevi înscriși: 140
  Durata: 30 min
  Lecții: 3
  Clasa V
  Materia: geografie
  Anul: clasa5
 • Litosfera

  Te așteaptă un nou capitol interesant! Vei învăța de ce se produc cutremurele, care sunt cauzele apariției vulcanilor, care sunt cele mai impresionante unități de relief de pe glob, care sunt formele de relief din bazinele oceanice și multe, multe alte informații interesante.

  Elevi înscriși: 180
  Durata: 90 min
  Lecții: 13
  Clasa V
  Materia: geografie
  Anul: clasa5
 • Hidrosfera

  Bine ați venit la cursul "Hidrosfera "! Parcurgându-l vom studia impreună mai multe conținuturi: Hidrosfera -caracteristici generale și importanță Oceanul Planetar  Apele curgătoare Apele stătătoare  Sper sa aveți voință și maxim interes . La testul final  pe care-l veți rezolva sa obțineți punctaj maxim! Succes!

  Elevi înscriși: 151
  Durata: 120 min
  Lecții: 13
  Clasa V
  Materia: geografie
  Anul: clasa5
 • Terra – o planetă în mișcare

  Bună! Bine te-am găsit la cursul de Geografie, Unitatea II - Terra-o planetă în mișcare! Aici vei găsi lecțiile: Globul geografic și harta. Coordonate geografice Mișcările Pământului și consecințele lor Orientarea în spațiul terestru Îndrăznește să pășești !

  Elevi înscriși: 264
  Durata: 30 min
  Lecții: 3
  Clasa V
  Materia: geografie
  Anul: clasa5
 • Terra – o planetă a Universului.

  Dragul meu elev. Sunt aici pentru tine. Am încredere că vom face lucruri minunate împreună. Te invit să urmărești informațiile și să pornești alături de mine și de alți copii într-o fascinantă călătorie în UNIVERS. În această călătorie vom afla despre: Univers; Sistemul Solar; Planeta Terra; și vom rezolva un test prin care ne vom testa cunoștințele. Cu siguranță vei fi încântat de ceea ce vei afla și vei vedea. Cu drag, profa de geografie!

  Elevi înscriși: 318
  Durata: 40 min
  Lecții: 7
  Clasa V
  Materia: geografie
  Anul: clasa5