În afară de Mercur, toate planetele Sistemului Solar sunt înconjurate de un înveliș de gaze. De ce crezi tu că aceste gaze nu se împrăștie în spațiul interplanetar, ci formează un înveliș care „îmbracă“ fiecare planetă?

 Învelișul de gaze al Terrei a favorizat apariția și evoluția vieții pe această planetă. Cum îți explici faptul că, deși majoritatea planetelor au un înveliș de gaze, viața este posibilă doar pe Terra?

Vei afla răspunsuri la aceste întrebări și la multe altele parcurgând cursul ”Atmosfera”.

Despre ce vom învăța?

  1. Atmosfera. Caracteristici și importanță.
  2. Elemente și fenomene meteorologice.
  3. Vremea și clima.
  4. Zonele climatice ale Terrei.
  5. Fenomene climatice extreme.
  6. Cum ”citesc” un grafic.

Și, bineînțeles, o evaluare de sfârșit de capitol.

Atmosfera este un înveliș al Pământului. De prezența ei depinde viața pe Terra. Așadar, importanța ei este esențială pentru planeta noastră.

1
Atmosfera. Caracteristici generale.
12 minute

Am găsit acest video care ne prezintă caracteristicile generale ale atmosferei. Vizionează-l cu atenție, este foarte bine realizat și util, în același timp. Pe baza acestui video vei avea de rezolvat un exercițiu.

2
Despre atmosferă.
10 minute

Rezolvând acest exercițiu îți poți autoevalua cunoștințele și deprinderile însușite.

3
Elemente și fenomene meteorologice.
40 minute

Am creat o carte interactivă cu informații despre Elemente și fenomene meteorologice. Sunt multe informații și de aceea, te rog să studiezi cu atenție deoarece sunt aspecte pe care trebuie să le știi. Sigur vei rămâne cu informații valoroase despre temperatura aerului, precipitații și vânturi. Spor la citit!!!!

4
Vremea și clima.
20 minute

Un dialog al cardurilor cu întrebări și răspunsuri despre Vreme și climă. Apasă Turn și vei afla răspunsul.

5
Zonele climatice ale Terrei.
4 minute

Ca urmare a faptului că suprafața terestră este neuniform încălzită, pe Terra se formează cinci mari zone de climă: o zonă caldă, două zone temperate și două zone reci. În cuprinsul fiecărei zone, caracteristicile climei (temperatura, precipita- țiile, vânturile) variază sub influența celorlalți factori și se diferențiază mai multe tipuri de climă sau climate. Pentru a-ți însuși mai bine zonele de climă de pe Terra, am pentru tine un video. Urmărește-l cu atenție, pentru că vei avea de rezolvat niște exerciții.

6
Cursa de cai. Joc despre climă.
15 minute
Jocul acesta este pentru a-ți verifica cunoștințele despre climă. Răspunsurile corecte te vor duce spre sfârșitul cursei. Joacă atent și inteligent!!
7
Știu despre zonele și tipurile de climă.
10 minuet
Cu ajutorul acestui joc poți să te autoevaluezi cu privire la zonele și tipurile de climă de pe Glob. Succes!!!
8
Fenomene climatice extreme.
7 minute

Tornadele sunt fenomene meteo extreme, care pot provoca imense distrugeri și chiar pierderi de vieți omenești. Un video cu și despre tornade. Interesant și bine de știut!

9
Cum ”citesc” un grafic.
20 minute

Graficele sunt des utilizate de geografi pentru a interpreta diferite date. Ți-am pregătit o scurtă prezentare a pașilor pe care să-i urmezi pentru a ”citi” un grafic. Te vor ajuta în anii următori și nu numai la geografie.

10
Evaluare.
18 exercitii

La sfârșit de capitol ai posibilitatea de a te autoevalua cu privire la ceea ce ai învățat despre Atmosfera. Te rog să fii atent și să rezolvi testul cât poți de corect! Sunt sigură că ai multe informații și cunoștințe deja acumulate.

Fii primul care lasa o recenzie

Te rugam sa te autentifici pentru a putea lasa o recenzie.
Inscris: 102 elevi
Durata: 60 min
Lectii: 9
Adauga la Lista