• Preistoria în spațiul românesc

  Cea dintâi carte a vieții omului se numește Preistoria și începe odată cu apariția sa pe pământ, durând până la apariția scrierii. Cu acest curs, vom începe o extraordinară călătorie prin Istoria Românilor.  Vei afla că teritoriul țării noastre a fost locuit din timpuri străvechi de popoare care au creat o cultură și o civilizație înfloritoare. Lecțiile acestui capitol sunt: Epoca pietrei și epoca metalelor. România în epoca de piatră. Video. Culturile Cucuteni, Hamangia și Sărata Monteoru. Viața în Preistorie. Video. Vei avea de rezolvat exerciții și un test de evaluare la final de capitol. Multe informații valoroase despre trecutul istoric așteaptă să fie descoperite de tine. Așadar, să începem!

  Elevi înscriși: 58
  Durata: 60 min
  Lecții: 5
  Materia: istorie
  Anul: clasa8
 • Geto–dacii

  Istoria este cea mai frumoasă poveste. Te vei convinge și mai mult de acest lucru când vom începe să studiem povestea noastră, a românilor. Multe informații interesante ți se vor dezvălui în următoarele capitole. Te invit, așadar, la o călătorie grozavă prin istoria poporului nostru. Ce vom învăța? Izvoare istorice despre geto-daci Studiu de caz: Histria Burebista. Decebal. Cucerirea Daciei de către romani Studiu de caz: Sarmizegetusa Studiu de caz: Podul de la Drobeta, Columna lui Traian, Monumentul de la Adamclisi Evaluare Ești pregătit să pornim în călătorie?  

  Elevi înscriși: 44
  Durata: 60 min
  Lecții: 9
  Materia: istorie
  Anul: clasa8
 • Etnogeneza românească

  După ce ai studiat cine au fost geto-dacii, e timpul să afli ce s-a petrecut în Dacia după cucerirea romană și cum s-a desfășurat procesul istoric numit romanizare, în urma căruia s-a format limba pe care o vorbești. Lecțiile pe care le vom studia sunt: Dacia Romană. Romanizarea. Creștinismul. Romanitatea orientală. Așezarea slavilor la sud de Dunăre. Poporul român, popor romanic. Surse istorice despre români la sfârșitul secolului I. Cursul va conține exerciții practice, dar și o evaluare. Să continuăm, așadar, călătoria noastră prin Istoria Românilor!

  Elevi înscriși: 50
  Durata: 60 min
  Lecții: 8
  Materia: istorie
  Anul: clasa8
 • Evul mediu românesc

  După retragerea aureliană, populația daco-romană, aflată la nord de Dunăre, va continua procesul de etnogeneză. Cu trecerea timpului, se afirmă un conducător care își asumă luarea deciziilor.  Când unii conducători de obști își extind autoritatea asupra altor obști învecinate, se formează uniuni de obști. Acestea se vor dezvolta pentru a pune bazele statelor medievale românești. Vor reuși Moldova și Țara Românească să își mențină autonomia internă? Vom afla împreună, continuându-ne călătoria prin frumoasa istorie a poporului român. Ce vom studia? Primele forme de organizare statală Statele medievale în spațiul românesc: Transilvania, Țara Românească, Moldova, Dobrogea Spațiul românesc și politica de cruciadă târzie, de la Mircea cel Bătrân la Mihai Viteazul Cetăți medievale. Biserica episcopală de la Curtea de Argeș Evaluare Succes!  

  Elevi înscriși: 53
  Durata: 60 min
  Lecții: 8
  Materia: istorie
  Anul: clasa8