• Regnul Plantae – FERIGI

  În acest curs veți afla:Ce fel de plante sunt ferigile? Care este mediul lor de viață? Din ce este alcătuită o ferigă și cum se înmulțește?  Ce importanță au acestea? Ştiaţi că...Feriga este o plantă care nu are seminţe, fructe şi nici flori?Acestea sunt primele plante vasculare apărute pe uscat.                                Se cunosc peste 20.000 specii de ferigi.

  Elevi înscriși: 24
  Durata: 35
  Lecții: 2
  Clasa V
  Materia: biologie
  Anul: clasa5
 • Protiste

  Protistele sunt eucariote microscopice, care trăiesc în diverse medii de viață, dar în acest curs sunt descrise doar 3 grupe mai reprezentative din apa lacurilor și bălților. 

  Elevi înscriși: 84
  Durata: 50
  Lecții: 6
  Clasa V
  Materia: biologie
  Anul: clasa5
 • Regnul Plante – Angiosperme

  În acest curs vom afla: Cine sunt angiospermele? Cum le putem clasifica după alcătuirea seminței? Ce caracteristici prezintă angiospermele monocotiledonate și cele dicotiledonate? Care sunt exemplele cele mai cunoscute de monocotiledonate și de dicotiledonate? De ce sunt importante angiospermele? Angiospermele sunt plante ierboase și lemnoase cu dezvoltare completă, cele mai evoluate și mai răspândite plante.   

  Elevi înscriși: 44
  Durata: 30 min
  Lecții: 4
  Clasa V
  Materia: biologie
  Anul: clasa5
 • ORGANISMUL UNEI PLANTE SUPERIOARE – ANGIOSPERME

  MINUNATA LUME A PLANTELOR Angiospermele fac parte din Regnul Plante alături de mușchi, ferigi și gimnosperme. Sunt cele mai evoluate și răspândite plante, le întâlnim peste tot în jurul nostru. Haideți să plecăm intr-o expediție în interiorul plantelor, să vedem din ce sunt alcătuite. SUCCES!!! ”Cerul sărută pământul prin ploaie, pământul sărută cerul prin flori/ plante” Rabindranath Tagore

  Elevi înscriși: 49
  Durata: 80 min
  Lecții: 7
  Clasa V
  Materia: biologie
  Anul: clasa5
 • ANIMALE VERTEBRATE. MAMIFERE.

  Animalele fac parte din ecosistemul planetei, iar fără ele lumea nu ar mai fi așa cum o cunoaștem noi azi. Ele sunt sursă de hrană sau de companie a oamenilor. Cei mai mulți dintre noi știm că mamiferele sunt animale cu sânge cald, caracterizate prin păr pe corp. Mulți s-ar putea să știe că maniferele nasc pui, pe care îî alaptează și nu depun ouă, cu excepția ornitorincului. In acest curs vom afla și alte lucruri interesante despre MAMIFERE. Să mergem împreună în această aventură.   ”CEL MAI BUN PRIETEN ARE, ADESEA PATRU PICIOARE.”                   

  Elevi înscriși: 126
  Durata: 40 min
  Lecții: 3
  Clasa V
  Materia: biologie
  Anul: clasa5
 • NEVERTEBRATE. ARTROPODE

  Artropodele sunt cel mai mare grup de animale cu peste un milion de specii. Pentru a afla mai multe despre acest grup de nevertebrate parcurge conținutul cursului.

  Elevi înscriși: 47
  Durata: 110 min
  Lecții: 8
  Clasa V
  Materia: biologie
  Anul: clasa5
 • Bacteriile

  Să descoperim lumea bacteriilor! Bacteriile sunt cele mai simple viețuitoare, care trăiesc în toate mediile de viață. Fiind microscopice nu le vedem cu ochiul liber, dar cele folositoare ne fac viața mai ușoară, însă altele produc boli la om numite bacterioze.

  Elevi înscriși: 127
  Durata: 45
  Lecții: 5
  Clasa V
  Materia: biologie
  Anul: clasa5
 • ANIMALE VERTEBRATE – REPTILE

  Salut, elev implicat! Sunt convinsă că împreună vom reuși să descoperim tainele biologiei! Astăzi vom învăța despre o altă clasă de vertebrate, respectiv REPTILE. Urmărește-mă până la final și vei reuși să-ți îmbogățești cunoștințele!

  Elevi înscriși: 67
  Durata: 20 minute
  Lecții: 5
  Clasa V
  Materia: biologie
  Anul: clasa5
 • ANIMALE VERTEBRATE – PEȘTI

  Salut, elev implicat! Sunt convinsă că împreună vom reuși să descoperim tainele BIOLOGIEI! Astăzi vom cunoaște animalele vertebrate care au cucerit mediul acvatic, respectiv PEȘTII. Urmărește-mă până la final și vei reuși să-ți îmbogățești cunoștințele.

  Elevi înscriși: 49
  Durata: 50 minute
  Lecții: 8
  Clasa V
  Materia: biologie
  Anul: clasa5
 • ANIMALE VERTEBRATE – PĂSĂRI

  Salut, elev implicat! Sunt convinsă că împreună vom reuși să descoperim tainele biologiei! Astăzi vom învăța despre o nouă clasă de vertebrate și anume păsări. Urmărește-mă până la final și vei reuși să-ți îmbogățești cunoștințele!

  Elevi înscriși: 101
  Durata: 35 minute
  Lecții: 4
  Clasa V
  Materia: biologie
  Anul: clasa5
 • REGNUL PLANTE. GIMNOSPERME

  LEGENDA BRADULUI ”Nu fi mâhnit bradule! Ție nu ți-am dat să porți fructe...dar iarna doar tu ai ramuri verzi, care pot fi împodobite.”   În cadru acestui curs vom învăța despre GIMNOSPERME/ CONIFERE/ RĂȘINOASE. Coniferele sunt plante lemnoase, care se întâlnesc mai ales în zona de deal și munte.    

  Elevi înscriși: 73
  Durata: 36 min
  Lecții: 5
  Clasa V
  Materia: biologie
  Anul: clasa5