• RĂSPÂNDIREA GEOGRAFICĂ A POPULAȚIEI. ELEMENTE DE DIVERSITATE UMANĂ

  Buna ziua! Astăzi te invit să parcurgi o nouă lecție de geografie în care vei afla multe informații interesante despre populația Europei! Succes!

  Elevi înscriși: 116
  Durata: 30 min
  Lecții: 5
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • MARI ORAȘE EUROPENE

  Bun venit la o nouă lecție de geografie! Astăzi te invit într-o călătorie virtuală prin marile orașe ale Europei! Începem cu Moscova, Berlin, Paris, Londra, Madrid, Roma si la final ajungem în București. Călătorie plăcută! Sursa imagine: https://mapasinteractivos.didactalia.net/ 

  Elevi înscriși: 113
  Durata: 60 min
  Lecții: 15
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • Valori culturale și umane europene

  Pentru mulți, valorile europene ar trece mai întâi prin valorile creștine și creștinism, sau, cum se spune des prin expresia-valiză: morala iudeo-creștină. Altfel zis, continentul european s-ar defini mai întâi prin creștinism, însă e revelator faptul că atunci când experții și legislatorii care trebuiau să pună la punct o Constituție Europeană, cea care în cele din urmă s-a transformat în Tratatul de la Lisabona (semnat de toate țările UE în 2007, intrat în vigoare în 2009), ei au refuzat să menționeze în preambul creștinismul ca valoare fundamentală a Europei. Motivul a fost unul foarte simplu: ceea ce distinge Europa de alte continente sau culturi nu este valoarea intrinsecă a creștinismului, sau a civilizației iudeo-creștine, ci epoca Iluminismului, Aufklärung. De acolo vin o serie de concepte care încă trebuie să își croiască loc în mentalitatea est-europeană. Separarea bisericii de stat de pildă, ceea ce e foarte important când vedem ofensiva religiei în țări precum Polonia (catolicismul) sau România (ortodoxia). Tot așa, Europa este singurul continent unde nu mai există pedeapsa cu moartea. Chiar și țări marginal europene, precum Rusia, Ucraina și Bielorusia au suprimat, sau au impus un moratoriu asupra pedepsei cu moartea. La fel, majoritatea țărilor Europei occidentale sunt, în mod paradoxal, mult mai orientate social decât cele est-europene, care au sărit fără tranziție, printr-o terapie de șoc, la un model ultraliberal, unde solidaritatea si sindicalismul sunt văzute ca reziduuri ale comunismului. Vă invit să descoperim împreună valorile culturale și umane europene! Sursa imagine:  https://en.unesco.org/    

  Elevi înscriși: 94
  Durata: 30 min
  Lecții: 6
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • DIFERENȚIERI CLIMATICE ȘI BIOGEOGRAFICE

  Bun venit la o nouă lecție de geografie! Astăzi te invit să descoperi care sunt tipurile de climă ale continentului Europa dar și care sunt principalele plante și animale ce le găsim pe continentul nostru!

  Elevi înscriși: 121
  Durata: 40 min
  Lecții: 6
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • Antroposfera-omul și activitățile umane

  Bună! Vă invit la o nouă lecție de geografie! Poate vă întrebați CE ESTE ANTROPOSFERA? Antroposferă este mediul de pe suprafața pământului locuit de ființe umane. Exemple sunt zonele urbane, rurale și rezidențiale. Cuvântul provine din greacă antropos, care înseamnă „om” și cuvântul sferă, care se referă la „pământ” sau „sferă terestră”. Ființele umane, activitățile lor legate de dezvoltarea și supraviețuirea lor și interacțiunea lor cu alte forme de viață, îl fac pe om să facă parte din mediu. Să descoperim împreună activitățile omului de pe Terra!

  Elevi înscriși: 153
  Durata: 90 min
  Lecții: 21
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • ACTIVITĂȚILE ECONOMICE: AGRICULTURA, INDUSTRIA, SERVICIILE

  Bine ai venit, drag elev! Astăzi te invit să descoperi care sunt principalele activități economice întâlnite la nivelul continentului Europa! Succes!  

  Elevi înscriși: 94
  Durata: 30 min
  Lecții: 6
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • RESURSELE NATURALE ȘI VALORIFICAREA LOR

  Astăzi te invit să parcurgi o nouă lecție de geografie și să descoperi care sunt principalele resurse energetice ale continetului Europa!

  Elevi înscriși: 85
  Durata: 30 min
  Lecții: 8
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • UNIUNEA EUROPEANĂ

  Vă invit să călătorim împreună prin statele Uniunii Europene! Încă de la începuturile sale, din 1957, Uniunea Europeană a urmărit în primul rând să asigure pacea și prosperitatea cetățenilor săi, și în al doilea rând să le protejeze drepturile – politice, sociale și economice. De multe ori nu realizăm valoarea acestor lucruri sau considerăm că vin de la sine. Să nu uităm însă cât de mult înseamnă în viața noastră de zi cu zi.

  Elevi înscriși: 87
  Durata: 30 min
  Lecții: 7
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • De la marile descoperiri geografice la explorarea modernă

  Va invit la o nouă lecție de geografie, o incursiune în perioada marilor descoperiri geografice! Să mergem împreună pe urmele lui Fernando Magellan pentru a descoperi TERRA! Mult succes!

  Elevi înscriși: 232
  Durata: 45 min
  Lecții: 5
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • Caracteristici generale ale reliefului. Unități majore

  Vă invit să descoperim împreună principalele unități de relief ale Europei și importanța acestora pentru noi europenii și nu numai.

  Elevi înscriși: 135
  Durata: 30 min
  Lecții: 5
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • Continente și țări-reprezentări cartografice. Harta politică a Lumii.

  Se spune că fericirea se atinge atunci cănd călătorești.... Haideți să călătorim impreună prin Lume și să fim Fericiți :)

  Elevi înscriși: 194
  Durata: 45 min
  Lecții: 6
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • HARTA POLITICĂ A EUROPEI- STATE ȘI REGIUNI

  Bine ai venit la o nouă lecție de geografie! Astăzi te invit sa facem o călătorie și să descoperim țările europene, aflând cât mai multe informații!  

  Elevi înscriși: 102
  Durata: 30MIN
  Lecții: 6
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • HIDROGRAFIA EUROPEI

  Buna ziua! Bine ai venit la o nouă lecție despre continentul Europa. Astăzi te invit să descopri principalele ape ale continentului nostru!

  Elevi înscriși: 123
  Durata: 20 min
  Lecții: 9
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6
 • Europa- poziție geografică. Țărmuri.

  Cine este Europa si ce vrea ea? Acestea sunt intrebarile pe care le-am primit pe email de la un elev. Initial am vrut sa-i raspund sec, ca Europa este un grup de dirijori nebuni, care se incapataneaza sa creeze o armonie perfecta, incercand sa imbine melodios prea multe voci diferite. Dar mi-am dat seama ca intrebarea acestea este mult mai serioasa decat pare la prima vedere. Nu ca nu s-ar potrivi definitia de mai sus, dar mi-a fost teama ca ar fi putut fi inteleasa gresit, gen Europa este un vis care nu poate deveni realitate. O interpretare cu care nu as fi deacord, pentru ca eu chiar cred in acesti dirijori nebuni…:)) Haideti sa descoperim impreuna cine este Europa si ce vrea! Sursa Imagine: https://unmapamundi.com/europa/    

  Elevi înscriși: 158
  Durata: 30 min
  Lecții: 4
  Clasa VI
  Materia: geografie
  Anul: clasa6