• Numere naturale. Scrierea și citirea numerelor naturale

  Bună ziua, dragi copii! Această unitate de învățare conține câteva filmulețe scurte cu teoria necesară și exerciții pentru ca voi să reușiți să ajungeți la următoarele competențe specifice: 1.1. Identificarea numerelor naturale în contexte variate. 4.1. Exprimarea în limbaj matematic a unor proprietăți referitoare la comparări și aproximări a numerelor naturale. Teoria și exercițiile prezente în lecțiile din acesta unitate de învățare, în ordinea în care trebuie studiate , sunt: Sistemul zecimal Scrierea numerelor naturale Citirea numerelor naturale Exercițiul rezolvat 1 Exercițiul rezolvat 2 Descompunerea numerelor naturale în sumă de produse de doi factori Reprezentarea numerelor naturale pe axa numerelor Compararea numerelor naturale Aproximarea unui număr natural prin lipsă Aproximarea unui număr natural prin adaos Rotunjirea unui număr natural      Mult succes!

  Elevi înscriși: 541
  Durata: 90 min
  Lecții: 19
  Clasa V
  Materia: matematica
  Anul: clasa5
 • Operații cu numere naturale

  Bună ziua, dragi copii! V-am pregătit o altă unitate de învățare pe care mi-aș dori să o parcurgeți cu plăcere și din care să vă alegeți cu următoarele competențe:    * 2.1 Efectuarea operațiilor aritmetice cu numere naturale.    * 3.1 Utilizarea regulilor de calcul pentru efectuarea operațiilor cu numere naturale. Ca indicație: Ar fi bine să parcurgeți lecțiile în ordinea în care sunt deja dispuse. P.S. Să vă zic un mic secret: Dacă o să auziți , atunci când veți urmări filmulețele, o voce de fetiță, să stiți că este a fetiței mele, care de multe ori, ca să-mi atragă atenția, face , intenționat, gălăgie. Dacă o să fiți curioși, o să-i descoperiți vocea! Vizionare cu folos! :)

  Elevi înscriși: 422
  Durata: 90 min
  Lecții: 21
  Clasa V
  Materia: matematica
  Anul: clasa5
 • Ridicarea la putere a unui număr natural

  In acest set de lecții veți porni într-o incursiune captivantă pe tărâmul puterilor numerelor naturale. Veți descoperi lucruri interesante despre: Ridicarea la putere a unui număr natural; Pătratul unui număr natura. Pătrate perfecte; Cubul unui numar natural. Cuburi perfecte; Reguli de calcul cu puteri; Compararea puterilor.

  Elevi înscriși: 421
  Durata: 120 min
  Lecții: 13
  Clasa V
  Materia: matematica
  Anul: clasa5
 • Divizibilitatea numerelor naturale

  Această unitate de învățare conține următoarele lecții: 1. Divizor, multiplu 2. Divizori comuni; multiplii comuni 3. Criterii de divizibilitate cu: 2, 5 și 10n 4. Criterii de divizibilitate cu: 3 și 9 5. Numere prime; numere compuse

  Elevi înscriși: 320
  Durata: 120 min
  Lecții: 16
  Clasa V
  Materia: matematica
  Anul: clasa5
 • Fracții ordinare

  În acest capitol vom descoperi împreună ce sunt fracțiile ordinare, ce înseamnă simplificarea și amplificarea lor, vom învăța să facem operații matematice (adunare, scădere, înmulțire, împărțire și ridicare la putere).  

  Elevi înscriși: 304
  Durata: 120 min
  Lecții: 14
  Clasa V
  Materia: matematica
  Anul: clasa5
 • Fracții zecimale. Periodicitate

  În această unitate de învățare ne propunem să discutăm despre: Adunarea și scăderea fracțiilor zecimale finite Înmulţirea fracţiilor zecimale finite Împãrţirea a două numere naturale cu rezultat zecimal Transformarea unei fracţii ordinare într-o fracţie zecimală; periodicitate Împãrţirea unuei fracţii zecimale cu un număr finit de zecimale nenule la un număr natural nenul sau la o fracție zecimală finită Transformarea unei fracţii zecimale întro fracţie ordinară Operații cu fracții ordinare și zecimale Ordinea efectuării operațiilor cu cele două tipuri de fracții

  Elevi înscriși: 271
  Durata: 120 min
  Lecții: 21
  Clasa V
  Materia: matematica
  Anul: clasa5
 • Unghiul

  În acest curs veti porni într-o incursiune interesantă în ținutul unghiului. Veți descoperi informații folositoare  despre: Ce este unghiul. Cum se măsoară un unghi. Cum se construieste un unghi cu o măsura dată. Ce tipuri de unghiuri se cunosc. Cum se numesc unghiurile cu aceeași măsură. Cum operăm cu măsuri de unghiuri.

  Elevi înscriși: 306
  Durata: 90 min
  Lecții: 11
  Clasa V
  Materia: matematica
  Anul: clasa5
 • Elemente de geometrie. Punct. Dreaptă. Plan. Semiplan. Semidreaptă. Segment de dreaptă

  Pentru că matematica din clasele primare a vizat și parcurgerea unor ore de geometrie, vom continua studiul geometriei și în clasa a V a. Vom vorbi despre noțiunile fundamentale ale geometrie plane. Și pentru că fiecare lucru are un început cel care a  adunat la un loc descoperiri ale matematicienilor de dinaintea sa a fost EUCLID. Cartea în care EUCLID(cca 325-cca 265 î.H.)  a pus bazele aritmeticii și geometriei plane și spațiale numită STIHIA (ELEMENTELE) a fost tradusă în 300 de limbi și timp de 2000 de ani a fost principala carte după care s-a învățat geometria. Mergem și noi pe aceste drumuri pentru a descoperi o altă latură a matematicii! GEOMETRIA!

  Elevi înscriși: 350
  Durata: 90 min
  Lecții: 13
  Clasa V
  Materia: matematica
  Anul: clasa5
 • Figuri congruente. Axa de simetrie.

  In acest curs am urmarit ca notiunile de congruenta si simetrie sa fie explicate intr-un mod cat mai reprezentativ, astfel incat cursantul sa se familiarizeze rapid cu acestea.

  Elevi înscriși: 243
  Durata: 30 min
  Lecții: 4
  Clasa V
  Materia: matematica
  Anul: clasa5
 • Elevi înscriși: 205
  Durata: 120 min
  Lecții: 21
  Clasa V
  Materia: matematica
  Anul: clasa5