Dragul meu elev, sunt aici pentru tine.

Știu că ești curios și ai vrea să afli mai multe lucruri despre TRECUTUL ISTORIC. Este minunat și mă bucură. Împreună vom călători  în timpuri îndepărtate pentru a afla cum erau lucrurile, oamenii, locurile cu mult timp în urmă.

Succes!

Ce este istoria?

1
Ce este Istoria?
2
Să ne reamintim!

Timpul istoric.Cronologie

1
Cronologie
5min

Citind informațiile de mai jos vei face o scurtă călătorie în timp și vei afla Care au fost principalele epoci istorice? Ce este timpul ? Ce este cronologia? Când a apărut omul pe Pământ?

2
Timpul istoric. Epoci
3
Epoca preistorică
3min
Preistoria (însemnând "înaintea istoriei" și provenind din cuvintele latine pre - "înainte" și historia - "istorie"), reprezintă prima epocă din istoria societății omenești și se referă la intervalul de timp de la primele urme umane, până la apariția documentelor istorice scrise. Ea se mai numește și epoca străveche. Epoca preistorică a durat de o mie de ori mai mult decât celelalte epoci istorice luate la un loc, aproximativ 6 milioane de ani.

Familia

1
Ziua familiei
1mim

FAMILIA- un grup de persoane intre care exista legaturi de rudenie. Familia se întemeiazã pe cãsãtoria liber consimţitã între soţi, pe egalitatea acestora, precum şi pe dreptul şi îndatorirea pãrinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor. Familia are dreptul la ocrotire din partea societãţii şi a statului. (Articolul 258 din Codul civil)

2
1. Arborele genealogic al familiei mele
10min
3
Activități de familie
4 exercitii

Provocare

4
Familia in lume
10min
5
Să ne jucăm!

Scanează codul qr și creează arborele tău de familie. Adaugă nume, fotografii si fapte.

6
Ce am aflat?

Călători și călătorii

1
Știai că…?
30min
2
Să ne jucăm!

VERIFICARE

1
Ce am reținut?
10 exercitii

Fii primul care lasa o recenzie

Te rugam sa te autentifici pentru a putea lasa o recenzie.
Inscris: 196 elevi
Durata: 120 min
Lectii: 10
Adauga la Lista